Рецепт квашеної капусти
Необхідно:
- Капуста свіжа білокачанна зимових сортів (смачніше білі плоскі качани) - скільки хочете
- Морква - кількість за бажанням (я кладу мало, тільки, щоб оці було за що зачепитися, але якщо любите моркву, то покладіть більше)
- Сіль - на 1 кг овочів йде 15 г солі
- Борошно житнє - на ємність 5 літрів - 1ст.л (Це головний компонент! У борошні містяться дріжджі, які дуже швидко почнуть процес бродіння і не дадуть шансу розмножитися патогенної флори.)
Приготування:
- Отже, нашаткувати капусту. Я скористалася комбайном.
- Покласти в достатньо широку ємність. щоб було зручно розмішувати.
- Додати натерту моркву і сіль перемішати.
- Не треба м'яти і тиснути! Цілком достатньо просто рівномірно розподілити моркву і сіль. Не потрібно додавати воду. Сік вона віддасть сама і скільки потрібно, для цього просто залиште її в ємності, в якій перемішували на годинку. Сіль зробить свою справу, капустка осяде і ви спокійно перекладіть її в ємність для бродіння.
- На дно ємності для бродіння (це може бути емальована каструля, скляна банка або, як у мене - відерце зі спеціального пластику, придатного для цієї мети) насипаємо борошно, а зверху прикриваємо великими капустяним листям.
- Складаємо капусту, придавлюючи, але без фанатизму.
- Зверху кладемо невеликий вантаж, щоб капуста була занурена в розсіл.
- Залишаємо капусту на два дні в кімнатних умовах. Періодично випускаємо зайві гази - проколюємо до дна.
Якщо ви квасите величезну ємкість, то можна борошно порціями загорнути в чисту тканину і розподілити в капусті більш рівномірно.
Сильна і хрусткая, без оцту, а значить, корисна капустка порадує вас своїм смаком!
Можна їсти просто так чи з додаванням олії, зелені. Можна зробити капусту «Провансаль», додавши фрукти та цукор.
Приємного апетиту!
Комментариев нет:
Отправить комментарий