воскресенье, 22 июля 2012 г.

Икра кабачковая пальчики оближишь



sm_15361 (200x133, 7Kb)

Надзвичайно великий урожай кабачків цього року змусив мене задуматися, які ж заготівки можна зробити з цього овоча. Сьогодні я готую ікру кабачкову і пропоную Вам приєднається до мене.

Всі овочі запікаємо в духовці, і не треба стояти біля плити і смажити. Досить лише 1-2 рази перемішати і все. Легко і просто, і дуже смачно! Подрібнювати блендером або порубати шматочками - справа смаку. Я пробувала обидва варіанти, так само, пробувала зі свіжими і запеченими томатами.

Продукти:
Кабачок - 2 шт. (середніх)
Цибуля - 2-3 шт.
Морква - 3 шт.
Перець солодкий - 4-5 шт.
Помідори
Сіль
Перець
Часник - 5 зубків
Олія - ​​3-4 ст. л.
Зелень кропу

Всі овочі вимити, очистити, нарізати довільно. Моркву і цибулю кільцями. Перець очистити від насіння, у томатів вирізати місце плодоніжки.

Викладаємо овочі в глибоку форму в такій послідовності: цибуля, морква, кабачки. Полити олією, трохи посолити. Зверху викладаємо цілі перці і помідори.

Запікаємо при 190 * годину-півтора. В процесі запікання потрібно овочі перемішати. Перець і помідори відсуваємо вбік, а овочі перемішуємо ложкою знизу вгору.

Заодно перець перевертаємо.

Запікаємо до готовності овочів. Нехай вони злегка "Загора"ть зверху, це додасть ікрі особливий смак.

Готовим овочам даємо постояти в вимкненій духовці 20 хв.

Витрушуємо перець і помідори з шкірки, досить злегка потягнути за неї і вона легко злізе.

Далі,  всі овочі потрібно подрібнити у блендері або комбайні, разом з соком, що виділився.
У процесі подрібнення додаємо свіжий часник і кріп.

Переливаємо готову ікру в каструлю, додаємо за смаком сіль і перець, доводимо кабачкову ікру до кипіння і розливаємо по банках, остуджуємо. Це варіант кабачкової ікри не для зберігання.

Якщо потрібно тривало зберігати, то ікру киплячу розлити по банках і відразу закатати.
Другий варіант цієї ж ікри - шматочками і зі свіжими помідорами. В цьому випадку, запікаємо всі овочі, крім томатів і часнику, потім все рубаємо ножем, часник через прес, кріп дрібно ріжемо, солимо, перчимо до смаку. Це дуже смачно, але така ікра довго не зберігається.

Нам сподобалися обидва варіанти кабачкової ікри.

Комментариев нет:

Отправить комментарий