понедельник, 14 мая 2012 г.

Народні методи лікування тиску


Народні методи лікування тиску і гепертонії

Народні методи лікування тиску і гіпертонії
 Гіпертонія - термін, який використовується для ідентифікації високого кров'яного тиску. Артеріальний тиск вимірюється в міліметрах ртутного стовпа (мм рт.ст.) і зазвичай представляється у вигляді двох чисел - наприклад, 120 на 60 (120/60 мм рт.ст.). Один або обидва цих числа можуть бути вище умовних еталонних значень.

Верхнє число є систолічним тиском. Воно вважається високим, якщо
більшу частину часу становить більше 140 мм рт.ст. Його нормальне значення має бути нижче 120 мм рт.ст. Нижне число являє собою діастолічний тиск. Воно вважається високим, якщо перевищує 90 мм рт.ст.  Норма - значення нижче 80.

На артеріальний тиск впливають численні фактори, в тому числі рівень води і солі в тілі людини, стан нирок, нервової системи, кровоносних судин, рівні різних гормонів. Як правило, з віком кров'яний тиск підвищується, тому, що сасуди перестають бути еластичними. Високий кров'яний тиск збільшує ймовірність виникнення інсульту, інфаркту, серцевої недостатності, хвороби нирок.

Підвищеному ризику високого кров'яного тиску піддаються люди, які: страждають ожирінням, часто відчувають стрес або занепокоєння, їдять занадто багато солі, в родині були гіпертоніки, цукровий діабет, курять. Високий кров'яний тиск, викликаний іншим захворюванням або ліками, називається вторинною гіпертонією.  

Вторинна гіпертонія може бути пов'язана з зловживання алкоголем, з атеросклерозом, аутоімунними захворюваннями, хронічними хворобами нирок, коарктації аорти, вживанням кокаїну, ендокринними порушеннями, захворюваннями щитовидної залози, протизаплідними таблетками, деякими застудами, ліками від мігрені.

Індивідуальний підхід при народних методах лікування тиску
Народные методы лечения гипертонии

Людям з артеріальною гіпертензією рекомендовано своє лікування узгоджувати з лікарем, що б встановити індивідуальні чинники ризику. Зміни в способі життя мають важливе значення для багатьох пацієнтів, вони повинні регулярно контролювати свій артеріальний тиск. Медикаментозне лікування повинно бути заплановано на індивідуальній основі, а краще запланувати народні методи лікування тиску.

Близько 30% пацієнтів з гіпертонією не підлягають лікуванню взагалі, і менше 50% з них адекватно контролює свій артеріальний тиск. Не завжди буває зрозумілим, коли і які препарати слід призначати людям з прегіпертоніей або м'яким високим кров'яним тиском. Тому на сьогоднішній день народні методи лікування тиску і гіпертонії стають все більш популярними. Деякі трави є ідеальними компонентами навіть при традиційному лікуванні.

Так, наприклад трава звіробою в рівних пропорціях з безсмертником, м'ятою, ромашкою, нирками берези служить гарним засобом для м'якого зниження тиску. Склад з цих компонентів подрібнюють, суміш заварюють в співвідношенні 1 столова ложка на півлітра окропу, дати настоятися 20-30 хвилин і приймати з медом в два заходи: один раз
вранці за 20 хвилин до їжі, залишок - увечері.

Для тих же цілей застосовується склад з наступних трав: кмину - 1 частина, глід - 3 частини, омела біла - 4 частини, корінь валеріани-2 частини. Суміш (2 столові ложки) заливається половиною літра кип'яченої води і настоюється протягом 2-3 годин, а потім приймається протягом дня.

Для людей з підвищеним артеріальним тиском народні методи лікування
тиску і гіпертонії передбачають прийом напою, що складається зі склянки морквяного, бурякового соку, півсклянки журавлинного, туди ж 100 грам горілки і 250 грам меду. По одній столовій ложці три рази на день.

Комментариев нет:

Отправить комментарий