пятница, 25 мая 2012 г.

Користь соку



Чим корисні соки

 Всі ми начитані і чули про користь натуральних соків, але через власну лінь відкладаємо процес отримання та застосування соків для зміцнення здоров'я. А, шкода. Чомусь вважається, що краще віднести 20 доларів лікарю, купити на 50 доларів ліків і почати лікуватися напевно. А матінці природі ми віримо, але не довіряємо. 
Тому прочитайте цю статтю кілька разів і повірте, що вся сила одужання закладена в нашому організмі і допомогти лікуванню ми повинні самі застосовуючи натуральні продукти, які є ліками, які закладені у вигляді коду в нашому організмі. Хімічні препарати не знайомі нашому організму і діють як насильство, тому дія їх тимчасова, поки людина їх приймає. Починайте профілактику від хвороб з застосування натуральних соків.
Наводжу характеристику соків, що б ви зрозуміли, які соки б
ільш корисні.


Перше, запам'ятайте, що овочеві соки набагато корисніше фруктових соків. 

В овочевих соках міститься більше, ніж у фруктових, мінеральних речовин, а це найкорисніші складові всіх соків. В овочевих соках міститься величезна кількість мікроелементів, які так необхідні для відновлення крові. Ось приблизний, і далеко не повний склад мікроелементів овочевого соку: іони металів - заліза, кальцію, магнію, калію, міді, натрію, марганцю, алюмінію та інші, а так же аніони фосфорної кислоти, сірчаної кислоти, саліцилової кислоти, а іноді й соляної кислоти.

У кого проблеми з серцем, судинами і тиском знають, що лікар завжди виписує рецепт на пігулки калію, а навіщо приймати хімію, коли буквально під ногами валяється картопля - джерело калію. Зверніть на це особливу увагу, так як солі калію добре виводять надлишок рідини з організму, а так же кінцеві продукти обміну речовин. Калієм багаті: морквяний, томатний, буряковий соки, також виноградний, персиковий, вишневий, соки. Фахівці від медицини рекомендують постійно приймати їх при захворюваннях нирок, серця і недостатності кровообігу.

У соках міститься багато органічних кислот, тому, людям з підвищеною кислотністю шлунка, із захворюваннями печінки і жовчного міхура, приймати їх потрібно обережно і правильно. Рекомендації завжди дасть лікар. У великій кількості органічні кислоти містяться у вишневому со
ці, сливовому соці, гранатовому соці, трохи менше - в яблучному соці, персиковому і абрикосовому соках. І зовсім небагато - в морквяному та виноградному соках. Але, ігнорувати органічні кислоти не можна, так як вони покращують процес травлення.

Хворим на цукровий діабет рекомендується приймати соки, що містять більше фруктози, ніж глюкози - це яблучний сік, полуничний сік, апельсиновий сік. Виноградний сік теж корисно приймати, але потрібно обмежувати, тому що в ньому міститься глюкоза і фруктоза в рівних кількостях, в полуничному соку фруктози в два рази більше, а в яблучному соку в чотири рази більше, ніж глюкози. А, ось в соку дині міститься тільки одна сахароза. Великим вмістом сахарози відрізняються такі соки, як буряковий, морквяний, апельсиновий, полуничний, в менше містять сахарози сливовий, гранатовий і абрикосовий сік. Наприклад, в апельсиновому соку сахарози міститься близько п'ятдесяти відсотків від загального вмісту цукрів, глюкози - двадцять відсотків, а фруктози - тридцять відсотків.
Найбільш багаті фруктозою яблучний сік, грушевий сік, сливовий сік, смородиновий і виноградний соки.

Дуже добре пити соки з м'якоттю, так як в них містяться дуже корисні речовини - пектини. Зверніть на це особливу увагу, що пектини зв'язують отруйні речовини, що потрапили в організм з їжею і виводять їх з організму, крім того пектини знижують рівень холестерину в крові, сприяють нормальній роботі печінки, виділення жовчі, перешкоджають її застою в жовчному міхурі.

Головне правило вживання соків - це пити свіже вичавлені соки, вони найбільш корисні. Наприклад, вітамін «С» розпадатися через півгодини після приготування соку, і не може тривало зберігатися.Правда, мінеральні речовини ні куди не діваються, але переходять в менш засвоювану форму.

Апельсиновий сік - дуже корисний всім, для профілактики і лікування простудних захворювань, корисний при гіпертонії - зміцнює судини, знижує високий тиск. Апельсиновий сік покращує травлення, спалює жири, стимулює клітинний обмін, підвищує імунітет, тому його рекомендується пити в період епідемії, один стакан - добова доза.

Яблучний сік - найдоступніший і популярний для наших людей. До того ж яблучний сік дуже корисний і по користі для організму не поступається апельсиновому. У яблучному соку міститься багато заліза - це перші ліки при недокрів'ї, яблучний сік містить вітаміни «А», «В-1», «В-2», «В-6» 6, «С», «Р», «РР ». Такий джерело вітамінів дуже корисний людям, у кого часті бронхіти, а також завзятим курцям, у кого ниркові камені і проблеми з серцево судинною системою. Яблучний сік очищає організм людини від шлаків. Рекомендована норма - півтори склянки яблучного соку на день.

Гранатовий сік - хороший біогенний стимулятор і відмінне кровотворенню засіб. Рекомендується при серцево судинних захворюваннях, а так само при захворюваннях печінки, нирок і легень.

Грейпфрутовий сік - корисний при варикозному розширенні вен, при виснаженні нервової системи. Рекомендується вагітним жінкам.Грейпфрутовий сік покращує травлення, знижує кров'яний тиск.

Персиковий сік - поліпшує травлення. Медики рекомендують пити персиковий сік при аритмії серця. Дуже багатий вітамінами, які допомагають організму справлятися з несприятливими умовами зовнішнього середовища.

Сік обліпихи - це той сік, який можна зробити безкоштовно, так як обліпиха росте скрізь, як дикий чагарник. Однак сік обліпихи незрівнянно корисний, оскільки містить практично всі жиро і водо розчинні вітаміни, і вітамін «Е». Рекомендується при лікуванні ревматизму, подагри, пухлин, при лікуванні травної системи, при гіповітамінозах і багатьох інших захворювань.

Лимонний сік - надзвичайно багатий мінеральними солями і вітамінами, особливо багато міститься вітамінів групи «В», «Р» і вітамін - «С». Соком лимона лікують атеросклероз, захворювання шлунково-кишкового тракту, сечокам'яну хворобу, геморой.
Морквяний сік - це взагалі найкращий природний лікар. Містить багато каротину, вітамін "Е", нікотинову кислоту, а також масу мікроелементів. Покращує травлення, і виводить холестерин, загоює рани, зміцнює зуби, поліпшує зір. 
Морквяний сік добре зміцнює нервову систему, покращує ріст волосся і стан шкіри, підвищує опірність організму. Медики рекомендую регулярно пити морквяний сік при атеросклерозі, при інфаркті міокарда, при захворюванні щитовидної залози, при сечокам'яній хворобі. Сирий морквяний сік є природним розчинником при цих захворюваннях. Морквяний сік - перше і головне ліки для тих, хто проводить багато часу біля монітора. Морквяний сік зміцнює зір, підвищує тонус. Пити морквяний сік потрібно обов'язково з додаванням рослинної олії або сметани.

Томатний сік-найкращі ліки для профілактики серйозних і небезпечних захворювань. Володіє сечогінн
ою і жовчогінною властивістю, рекомендується як антимікробний і протизапальний засіб. Відмінна профілактика і лікування атеросклерозу, попереджає дистрофію печінки, завдяки наявності лікопену, томатний сік знижується ризик утворення ракових пухлин. Вчені медики рекомендують випивати близько двох літрів томатного соку на тиждень для профілактики онкологічних захворювань.

Буряковий сік - це лікар номер два, після моркви, він так само надзвичайно багатий всіма вітамінами і мікроелементами.
 Буряковий сік поліпшує склад крові і підвищує гемоглобін.  Буряковий сік особливо корисний при тромбофлебіті, гіпертонії і розширенні вен. Свіжий буряковий сік прекрасний засіб для очищення печінки, промивання нирок і жовчного міхура. Свіжий буряковий сік повинен простояти 2:00 вживання, що б випарувалися шкідливі фракції.
Якщо ви купуєте сік в магазині, то дивіться що написано на етикетці.
Перш за все, сік повинен бути натуральним. Чи не думайте, що, якщо
на пакеті або банці написано «натуральний», то сік там той самий, який віджали з фруктів. Насправді, більшість  соків приготовлено з концентратів, розведених  чистою  водою.

Концентрат - це всього лише свіжий сік, з якого упар
юють  надлишок води для того, щоб зменшити витрати на перевезення  продукту. Для того щоб сік мав право  називатися натуральним,  вміст води в розбавленому концентраті повинен відповідати змісту води в свіжо віджатому  соці Якщо на упаковці написано: «сік 100%», «juice100%» або «natural juice», то, якщо не збрехав виробник, перед вами - натуральний сік.

Якщо ж на пакеті написано «нектар» або «nectar», то, незважаючи нагарну назву, дана рідина містить всього лише 50% натурального соку. Решта - вода. Якщо ж написано «напій» або «drink» - то це вода з невеликою (10-20%) добавкою  фруктового  соку,  аби надати смаковий відтінок.  У нектари та напої додають багато цукру, і, звичайно ж, сахарози.


Комментариев нет:

Отправить комментарий