понедельник, 18 марта 2013 г.

Жорсткість води

 Як зменшити жорсткість води?


Можна легко зменшити жорсткість води, використовуючи метод термічної обробки води, можна хімічним методом, обробивши воду хімічними препаратами або за допомогою гідравлічних пристроїв, що працюють на принципі обміну іонів.



--> Жорстка вода відрізняється від води з нормальними показниками високим рівнем розчинених у ній солей кальцію і магнію. З такої води, при нагріванні виділяються нерозчинні у воді солі, карбонат кальцію карбонат магнію, які осідають у вигляді каменю. Отриманий осад погіршує якість життя людей, який, у свою чергу, значно погіршує якість води і призводить до пошкодження електричних пристроїв.


Для того, щоб не допустити збою або зниження продуктивності електронагрівальних приладів слід подбати про зменшення жорсткості води. 

Методи для зменшення жорсткості води: хімічний, термічний і іонний обмін

За допомогою хімічних препаратів, можна значно зменшити жорсткість води. Найчастіше вони зустрічаються у вигляді таблеток, кубиків або в порошках, що рекомендується використовувати в електричних пристроях, які часто мають контакт з жорсткою водою. Ці хімічні речовини, які видаляють з води, з'єднання кальцію і магнію, значно знижують її жорсткість.


Застосовуються в побуті хімічні засоби для зниження показників жорсткості води в основному використовуються для захисту пральних і посудомийних машин, захищаючи їх від корозії, від нальоту жорсткої накипу і дії каменів, які утворюються в жорсткій воді при термообробці.

Підігрів води також впливає на ступінь її твердості. Це одночасно і простий, найменш інвазивний і швидкий спосіб зменшення жорсткості води. Досить нагріти жорстку воду вище 37 градусів за Цельсієм, і вода стане трохи м'якше, за розпаду солей карбонатів кальцію і магнію.

У побуті також можна зменшити жорсткість води за допомогою так званих обмінних іонних акумуляторів, які повністю або частково знижують твердість занадто жорсткої води. Ці пристрої працюють за принципом прямий заміни іонів (які знижують жорсткість води) на інші іони. 

Пристрої, що виключають жорсткість води

Простий спосіб, який дозволяє ефективно зменшити жорсткість води - це використання спеціально призначених для цього пристроїв, якими є гідравлічні пом'якшувачі води. Ці пристрої знижують жорсткість води, і, крім того, очищають її від аміаку і заліза. Пом'якшувачі води встановлюються найчастіше на вході в будівлю, вони діють автоматично. 

Для особистих потреб можна придбати пластифікатор для води, який встановлюється тільки на кухні. Термін служби такого пристрою для пом'якшення води становить від 10 до 15 років, а потім пристрій слід замінити на новий.

Гідравлічні пристрої для зменшення жорсткості води працюють дуже ефективно. Вони зменшують велику кількість утворившогосяся каменю, який руйнує поверхню електронагрівальних приладів, шкодить здоров'ю, викликає корозію електричних приладів і значно збільшує витрату миючих засобів у них задіяних.


Крім того, для захисту від корозії дією жорсткої води на такі пристрої, як пральна машина, посудомийна машина, використовуються спеціальні фільтри для пом'якшення води. Їх можна легко самостійно і швидко встановити в обладнанні, яке повинне захищати від утворення накипу.

Дуже зручний у застосуванні маленький, компактний пом'якшувач води, який однаково ефективно знижує жорсткість води. Ці пристрої можна підключити для всієї водяний установки житлового будинку або для окремо обраних пристроїв. Вони усувають жорсткість води шляхом видалення іонів, що відповідають за жорсткість води, тобто магній і кальцій. Крім того, в малому ступені прилади також виключають з води, марганець, залізо і згодом усувають її каламутність.

Комментариев нет:

Отправить комментарий