понедельник, 4 марта 2013 г.

Ускладнення, викликані гіпертонією.

Всесвітня Організація охорони Здоров'я представила стадії розвитку гіпертонії наступним чином:
Стадія I: гіпертонія без зміни внутрішніх органів.
Стадія II: гіпертонія з невеликими змінами в організмі, такими як, наприклад, альбумінурія, гіпертрофія лівого шлуночка, ретинопатія (зміни в сітківці), гіпертонічна хвороба I-II ступеня.
Стадія III: гіпертонія з важкими ушкодженнями, такими, наприклад, як недостатність порушення, діабетична гіпертонія III-IV ст., ускладнення мозку, хронічна ниркова недостатність.

Вже цей розділ припускає, які можуть виникнути проблеми зі здоров'ям, якщо гіпертонію не лікувати. Підвищений кров'яний тиск в судинах - це підвищена сила, що діє на стінки малих і великих артерій. Чим довше триває гіпертонія тим більш серйозні зміни. Зміни і судинні захворювання характерні для гіпертонії призводять до ускладнень органів, на які припадає основна проблема цього захворювання, що є головною причиною смертей. Піддаються особливо серце, мозок, нирки, очі (сітківка).
-->

В ході не лікування або неефективно лечимая гіпертонія призводить до гіпертрофії лівого шлуночка серця і його недостатності. Гіпертонія сприяє розвитку ішемічної хвороби серця, вона є одним з основних факторів ризику для серцевого нападу. Гіпертонія є основною причиною аритмії серця.
Гіпертонія призводить до постійних збитків по суті, білої, сірої кори. Є причиною гострих niedokrwień мозку ішемічного інсульту і крововилив] і гострої енцефалопатії nadciśnieniowej без впливу. Чим вище тиск, як і діастолічного систолічного, тим вище ймовірність інсульту. Чим довше триває гіпертонія, тим більше говориться постійні зміни в мозку в дослідженнях, що зображують цей орган.
Гіпертонія призводить до пошкодження нирок (нефропатії nadciśnieniowej), для їх недостатності.
Від високого кров'яного тиску характерні зміни в судинах сітківки, видимі при дослідженні очного дна. За цим змінам можна визначити ступінь тяжкості захворювання. У дуже просунутої стадії хвороби в сітківці з'являються кровотечі, багаття виродження. Під час різкого збільшення тиску може призвести до набряку диска зорового нерва.

Лікування гіпертонії.
Лікування гіпертонії можна розділити на фармакологічні (веде їх лікар рекомендувати відповідні ліки) і nefarmakologiczne (пацієнт під контролем лікаря відмовляється від ризикованої поведінки, і вживає заходів для підтримки гарного самопочуття).
Лікування nefarmakologiczne полягає в зниженні маси тіла в осіб з надмірною вагою і ожирінням. Це має дуже важливе значення у лікуванні гіпертонії, тому що зниження маси тіла на 5 кг викликає помірний ефект hipotensyjny (зниження артеріального тиску), а також благотворно впливає на інші можливі фактори ризику, такі як діабет, гіперліпідемія і гіпертрофії лівого шлуночка серця. Обмежте споживання алкоголю до мінімуму. Ви повинні припинити курити в будь-якій формі (сигарети, трубка, сигари).

 Регулярні фізичні вправи з помірною інтенсивністю, краще швидка ходьба або плавання - мінімум 3-4 рази в тиждень протягом 30-40 хв впливають на зниження артеріального тиску. Кращим є зменшення споживання солі - найбільш повне виключення з раціону. Введення риби, овочів і фруктів позитивно впливає на зниження артеріального тиску.
Лікування nefarmakologiczne може виявитися ефективним і не буде необхідності розгортання ліків. Однак частіше бувають ситуації, коли потрібно включення лікарської. Процес лікування на всіх етапах контролює лікар, і він визначає види терапії. 
Слід пам'ятати про те, що застосування препаратів przeciwnadciśnieniowych не звільняє від дотримання правил терапії niefarmakologicznej.
Існує кілька груп препаратів, що використовуються в лікуванні гіпертонії. Залежно від того, як тиск висока, а також в залежності від наявності інших захворювань, показань і протипоказань лікар робить вибір препарату і дози, а також застосовує кілька ліків. Основні групи препаратів-це інгібітори ферменту переделывающего, блокатори кальцієвих каналів, бета - блокатори, діуретики, альфа-блокатори.
На закінчення.


відомості мають завдання збільшити значення проблеми - у разі хвороби завжди слід звернутися до лікаря. Потрібно пам'ятати, що не можна недооцінювати проблему гіпертонії. Періодично вимірювати артеріальний тиск крові, щоб не „упустити” цієї хвороби. Не даючи клінічних симптомів гіпертонії не викликає занепокоєння, - але наслідки бувають серйозні. Здоров'я-це цінність, яку слід особливо піклуватися, на жаль, оцінили часто тільки тоді, коли їх втратить.

Джерело

Комментариев нет:

Отправить комментарий