воскресенье, 24 марта 2013 г.

Настойка из янтаря

Настойка из янтаря универсальное лекарство


Проводити літню відпустку на теплих морях мені не по кишені. Та й вік вже не той, щоб міняти клімат на чотири тижні і акліматизуватися протягом трьох з них. Тому влітку я відпочиваю на березі рідного Балтійського моря. Гуляю піщаного пляжу, лечу свій артрит морськими ваннами. А щоб не тинятися без діла, збираю янтар і запасаюся таким чином здоров'ям на весь рік.

-->
Цей рецепт багатьом читачам здасться несподіваним. Але ті, кому вже знайомі надзвичайні цілющі властивості сонячного каменю - бурштину, нічого дивного в ньому не знайдуть. Янтарну кислоту народні цілителі називають основним компонентом еліксиру молодості. Вважається, що вона допомагає практично від усіх хвороб, бо сама знаходить хвороби в організмі і сама ж їх усуває. Розчинена в спирті, янтарна кислота стає ще більш доступною і легко засвоюється клітинами і тканинами нашого організму.

Для приготування настоянки потрібно підбирати янтар чистий, у жодному разі не піддавався термічній обробці. При використанні бурштину в ювелірних виробах його зазвичай «прожарюють» на вогні від цієї процедури він стає темніше і прозорішим. Найкраще, звичайно, як роблю це я, зібрати дрібні янтарики самостійно. Навіть після невеликого шторму хвилі Балтійського моря викидають його на берег у великій кількості. А штормить на Балтиці часто. Але якщо поїздка до моря для вас в даний час недоступна, можна купити необроблений янтар. Його останнім часом продають у вигляді бус і намист, просто нанизуючи дрібні осколки на нитку. Вибираючи, зверніть увагу на колір і прозорість бурштину. Він не повинен бути занадто темними і прозорим, поверхня камінців повинна бути шорсткуватої. Дуже прозорі, ідеальної форми великі бурштин, як правило, вже піддалися термічній обробці. А це означає, що природні смоли, з яких він складається, всі свої лікувальні якості втратили. Тому чим менше і неказистей янтарна крихта, яку ви будете використовувати для приготування настоянки, тим більше шансів, що це і є крапельки древньої смоли, багаторазово омиті солоними водами сивий Балтики.
Рецепт бурштинової настоянки

Отже, 3 столові ложки бурштинової крихти подрібніть, наскільки це можливо, розтираючи ложкою на твердій поверхні. Залийте масу 1 склянкою горілки або розведеного медичного спирту. Наполягайте протягом місяця. Готову настоянку процідіть.


Враховуючи, що цей настій володіє унікальними властивостями лікувати практично все, вживати її можна і потрібно навіть людям, які отримали від лікаря довідку зі словами «практично здоровий». Хто знає, якими можуть обернутися неприємними сюрпризами надалі переслідують нас щоденні стреси, екологічний дискомфорт, фізичні перевантаження або, навпаки, недолік рухової активності. Їм досить розчинити у вечірньому чаї п'ять-шість крапель настоянки на склянку. Якщо ж людина вже виразно відчуває власну нездоров'я, дозу потрібно збільшити до половину чайної ложки щоденного прийому.

У практиці народної медицини відомі випадки, коли після трьох місяців прийому бурштинової настоянки практично виліковували такі захворювання, як виразки шлунку і дванадцятипалої кишки, гастрит. Благотворно впливає прийом настоянки і на стан здоров'я хворих на туберкульоз. Підвладні бурштинової настоянці бронхіт, трахеїт.

Янтарна кислота володіє чудовими бактерицидні і заживляющими властивостями. Тому настоянку можна з успіхом застосовувати для лікування довго не гояться, гнійних ран. А вже дрібні тріщини, порізи, укуси комах не потребують навіть у перев'язці. Досить просто змастити настоянкою уражене місце і забути про нього. Так що буде служити вам сонячна янтарна настоечка цілий рік, до наступного літа і приємних морських прогулянок. 



Лечебные свойства янтарной кислоты

Красоту янтаря ценят ювелиры, лечебные свойства - народная медицина, работа, красота, использует недавно индустрия красоты.
Янтарь-это ведь не только сувенир с моря, найденный на пляже. Это    сырье делает настоящий фурор не только в лечении естественным, обнаружили в нем, ибо удивительные свойства омолаживающий... Сторонники янтаря возлагают большие надежды на эту замечательную растительную смолу. Может быть, она станет сырьем современной косметологии и защитит нас от преждевременного старения кожи и всего организма.

Немного информации

Современная косметология использует антидепрессанты, бактерицидные и антиоксидантные свойства янтаря. Косметика с янтарем предназначены для зрелой кожи, сухой, уставшей, требующей интенсивной регенерации и питания-энергетического комплекса. Косметика, содержащие янтарь улучшает увлажнение и питание кожи, вызывают повышение упругости и эластичности кожи. Ясно уменьшает шероховатость кожи и глубину морщин.

Активность янтаря прекрасно восстанавливает уставшую кожу, стимулирует ее обмен веществ, предотвращает образование свободных радикалов. Янтарь является также естественным фильтром солнечной и способствует регенерации клеток. В качестве компонента косметический что дает очевидный эффект омолаживающий.

Богатство микроэлементов в янтаре, кроме того, что делает косметику с его участием прекрасно увлажняют и питают кожу. Используется в шампунях, питательных препаратах, или кремах укрепляет волосы и восстанавливает их луковицы. Часто можно встретить также соли для ванн на основе янтаря, благодаря которым тело после применения становится хорошо увлажненным, очищенным и шелковистым на ощупь.

Кислота янтарная, а также масло янтарное для производства косметики и фармацевтических препаратов, получает в результате сухой перегонки сырого янтаря. Особенно ценным в этом отношении является балтийский янтарь, потому что характеризируется высоким содержанием янтарной кислоты (3-8% от общей массы).

Камни из других морей не содержат его вообще или значительно ниже 3%. Для косметических целей янтарь, должно пролежать долго в почве. Во время измельчения происходит потому разрыву соединений и освобождение свободных электронов и ароматических веществ, происходящих в смоле, что повышает биологическую активность янтаря и его регенерирующее действие на клетки.

На базе янтаря косметическая промышленность производит все линии препаратов, предназначенных для ухода за кожей лица, тела и волос.
 


Стресс сопровождает нас всю жизнь. Читать далее >>> Способы снятия стресса....

Сегодня съемные  воротнички  украшают не только повседневную  одежду стильных женщин, но и вечерний наряд, читать далее  >>> С  чем носить съемные воротнички...

В таком случае, мы имеем дело с так называемыми акне у взрослых. Читать далее >>> Как убрать прыщи  в домашних условиях....

Созданное зелье можно залить в стеклянные бутылки, плотно закрыть и хранить в холодильнике. Читать далее >>> Как правильно очищать кожу лица....

Самый эффективный способ удаления этого недуга является…. Читать далее >>> Как похудеть в бедрах и ягодицах…

Каждую маску можно свободно изменять, увеличивать количество отдельных компонентов или добавлять новые, полезные питательные вещества.   Читать далее >>> Красивые блестящие волосы....

Они могут быть болезненными ну и уродливые, и в них может накапливаться гной. Читать далее >>>  Как убрать прыщи и угри....

Приводим информацию о том, как сохранить свои почки здоровыми..  Читать далее >>> Как правильно пить зеленый чай...

Комментариев нет:

Отправить комментарий