суббота, 9 марта 2013 г.

Відпочинок в Хорватії


Збираєтеся у відпустку на відпочинок в Хорватію, і ви не знаєте, куди краще поїхати? Цікаво, які з міст варто відвідати, що спробувати, що подивитися та купити? Ось кілька порад, які допоможуть вам прийняти необхідні рішення і підготуватися для відпочинку в казково мальовничій Хорватії!


-->
 Речі, які вам потрібні:


Гарний настрій (Хорвати дуже веселий народ), трохи часу і грошей на кишенькові витрати. 

1.Гроші.

Вибравши Хорватію для відпочинку, вам необхідно взяти з собою євро. Ви можете обміняти їх на місці в численних обмінних пунктах на національну, місцеву валюту - куниці. Хорватія є відносно дешевою країною, так що гроші на кишенькові витрати не повинні бути великими, однак варто взяти з собою трохи грошей, тому що в Хорватії можна купити прекрасні дрібниці. Пам'ятайте - Хорвати не мають звичку торгуватися!

2.Контакти з Хорватами

Хорвати - дуже дружній народ. Люблять українців, тому що їх гостинність, схоже на нашу. Прогулюючись уздовж морського узбережжя, варто скористатися оточуючими виставками - Хорвати будуть із задоволенням розмовляти з вами, пожартують, і навіть пригостять безкоштовними персиками.

3.Покупки.

Хорватія славиться чудовими срібними ювелірними виробами. У численних ювелірних магазинах ви знайдете різні мініатюрні твори мистецтва. Дуже ретельною карбування, ажурні кольє і блискучі сережки - це свято не тільки для багатих дам!

У Хорватії крім того, ви можете купити стильні підвіски виконані в національному стилі. Ви їх знайдете на виставках магазинів і книгарень - це характерно для дівчат, які іноді мають забавні написи. У Хорватії, крім того, ви можете придбати гарні блузки, або болеро. 

Чоловіки, безсумнівно, зацікавляться регіональними напоями, такими як ракія і вина. Тут ви зможете зайти в попався по дорозі винний магазин, і спробувати спеціальний хорватський лікер (особливо з груші та журавлинного соку), які можна отримати на невеликих виставках. Це правда, виріб на любителя, однак на екскурсії ви завжди спробуєте лікер, як найбільш безпечний напій, який продається в пляшках химерних форм.

4.Ландшафтні парки

Хорватія - це заповідна земля. Тут розташовані ландшафтні парки Юнеско - як, наприклад, національний парк Крка і парк Плитвицькі озера. Ці місця ідеально збережені і захищені від забруднення, вони майже незаймані. В них можна побачити сотні водоспадів (під якими можна усамітнитися), гірських потоків, дивовижних дерев, великі ділянки моху, озера пофарбовані мінералами, наприклад, в отруйно зелений колір, а також чисту воду, що, коли стоїш на березі, можна побачити на поверхні цілі зграї риб. Візит в пейзажні парки створює відчуття, ніби ти повернувся додому, - красиві, райські землі!

5.Села і міста

Місто, яке варто подивитися, безумовно, це Дубровник. Можна подивитися там потужні, яскраві стіни, петлі праворуч або ліворуч оснащення воріт, подивитися на дивовижні годинники дванадцяти рекомендацій, побачити зростання в рядах апельсинових дерев, а також дивовижний фонтан з обличчям горгульї, з якого обов'язково потрібно випити (потрібно випити трохи води на виході кожної з мордочок), щоб виповнилося бажання! Дубровник - національне місто   районів, присвячений різним народам в кожному з них можна з'їсти, характерне для цієї нації страву, а також знайти і інші присвячені їм пам'ятки.

Наступне місце, гідне відвідування Спліт - тут ви можете побачити залишки монументального палацу Діоклетіана - у тому числі один з ще існуючих сфінксів. Спліт рясніє крім того, приємними кафе, де можна посидіти в саду, щоб випити смачний оранжат. Любителі косметики, знайдуть крім того, тут маленькі, підземні магазини, повні продуктів, що містять цінну морську сіль.


Трет
є місце, яке ви не можете залишити без уваги - це Трогір - невелике містечко, що складається з безлічі вузьких вулиць, покритих бруківкою і, оточений високими стінами. Нагадує він лабіринт, тому що всередині важко здогадатися, який шлях обрати, щоб з нього вийти. В результаті ви можете циркулювати по ньому годину або 2 хвилини. Однак варто заблукати в ньому надовго, тому що зачаровує старими, відкритими ставнями, маленькими віконцями та дверцятами, невеликими магазинами та кафе.

Приблизно посередині знаходиться невелика церква, на якій час від часу дзвонить дзвін. Це місце прямо з чарівного роману, який ви не забудете ніколи! Якщо ви живете в готелі, розташованому недалеко від Трогіра, в неділю ви можете вийти на ринок - найкраще на таксі від готелю, який за пенні доставить вас на ринок.

6. Круїзи по дну моря

Туристам часто пропонує круїзи на кораблях зі скляним дном. Обіцяють їм те, що вони зможуть проникнути в таємниці морського дна. Не будуйте себе, проте, на досвід незабутнього пригоди - подорожі, так, дуже добре, але все рибки і створення ухиляються від зустрічі з кораблем, і єдине, що ви побачите на дні, це старі довгі скоби, невеликі скупчення водоростей і... пісок.

7.Вино і морозиво

Під час рейсів, а також інших визначних пам'яток Хорвати пригощають туристів вином. Настійно рекомендую, хоча б спробувати. Майже завжди це самий тонкий смак і аромат, незріле і кисле вино, дуже далеке від тих вин (навіть недорогих) червоних, солодких вин, до яких ми звикли. Настійно рекомендую також скуштувати морозиво - я не знаю, що в них, але всі вони були дійсно смачні!  

Комментариев нет:

Отправить комментарий