понедельник, 19 ноября 2018 г.

Навчальний рік у польській школі

Навчальний рік 2017/2018 у Польщі 


Школи після гімназії в середу опублікували списки прийнятих в студенти учнів. Переважна більшість учнів продовжить навчання в середній загальноосвітній школі.

Навчання у польскій школі: гонитва за шкільними підручниками  


Які книги повинні купувати учням?

У Любліні до вступу в ліцеї та технікуми брали участь 5638 кандидатів, 4930 з них поступили в різні школи.  236 учнів, які не надійшли до жодної з обраних шкіл, бо не досягли необхідного порогу балів, можуть ще до 1 серпня подати заяву про прийом.  У загальній кількості всіх шкіл є ще близько п'ятисот вільних місць, які є в кожній школі.

- У наступному навчальному році 57% випускників гімназій навчатимуться в середній школі загальноосвітній, 37 відсотка в ліцеях, а 6 відсотків. у професійних навчальних закладах, – перераховує Василь Лармул з Відділу Освіти та Виховання Адміністрації Міста Любліна.

Як і в попередні роки найбільшою популярністю в середній школі
користувалися класи біологічного-хімічного напряму. Більше бажаючих, ніж досі, надходить на напрямок фізико-інформаційних технологій. Можна буде більше, тому що поки конкурс 2,9 людини на одне місце в класі біологічно-хімічному в школі ім. М. Коперника.

Конкурс 2,4 кандидата на місце в клас соціально-юридичного напряму. 

 Більше двох кандидатів на одне місце в ліцеї, в класі фізико-географічний напрямок з англійською мовою навчання. Серед вищих технічних навчальних закладів у юнаків користувалась Щецінська морска академія. Цей навчальний заклад приваблює абітурієнтів можливостю працевлаштування по закінченню навчання. Та високим рівнем заробітної плати. Подробиці знайдете у статті присвяченій цьому закладу.

Цього року дуже високо стоїть був поріг точковий, як потрібно було домогтися, щоб претендувати в найбільш затребувані напрямки. В клас фізико-інформаційних технологій було до тих пір, поки 173,4 пунктів., а в класі з атестатом зрілості – 164,4 пунктів, у класі біолого-хімічного напряму - 161, 8 балів. За статистикою найбільшою популярністю серед нинішніх кандидатів користувався (256 місць у конкурсі брали участь 377 кандидатів), (256 місць і 368 кандидатів) і (відповідно 256 і 344).

Популярні технікуми 

Серед фахівців найбільшою популярністю користувалися технікум електроніки, де на 192 місця в конкурсі брали участь 260 кандидатів, технікум Економіко-Комерційний (160 місць та 241 кандидатів), а також технікум Будівельно-Геодезичний (197 кандидатів).

Випускники середніх шкіл зацікавлені у професійному навчанням обрали Е ІСУ № 9 у команді автомобільних шкіл (52 кандидатів), ІСУ № 3 у команді, будівництва шкіл (48 кандидатів) та ІСУ № 8 у державних Школах, будівництва та геодезії (42 кандидати).

– Найбільший конкурс і найбільшим попитом у технічних школах був технік: 

  • програміст, 
  • харчування та послуг громадського харчування, 
  • перукарських послуг, 
  • пристроїв і систем відновлюваної енергетики, 
  • ремонт  автомобілів, 
  • електроніки і економіст, – перераховує Василь . 
– У професійних навчальних закладах найбільшою популярністю користувалося навчання за професіями слюсар, технік оздоблювальних робіт у будівництві та механік автотранспортних засобів.

"Перспективи", як і щороку, оголосили рейтинг кращих ліцеїв і технікумів в 2017році. Перевірте, які кращі ліцеї і кращі технікуми в Любліні. Ось рейтинг кращих середніх навчальних закладів.

Кращі ліцеї в Любліні. Рейтинг перспективи 2017

1. І старшій школі Загальноосвітні ім. Станіслава Сташиця
2. Соціальні ЛО ім. Яна III Собеського
3. III Школи Загальноосвітні Люблінської Унії.
4. Pallotyńskie ЛО ім. Стефана Баторія
5. II ЛО ім. Гетьмана Яна Замойського
6. XXI ЛО ім. св. Станіслава Костки
7. Приватні LO ім. Королеви Ядвіги
8. IX школи Загальноосвітні ім. Миколи Коперника
9. Міжнародні LO "Падеревський"
10. V школи Загальноосвітні ім. Марії Склодовської

Кращі технікуми в Любліні. Рейтинг перспективи 2017

1. Технікум електроніки ім. Про. Любліна 1939 року.
2. Технікум хімічний в ZSChiPS ім. генерала Франца Клееберга
3. Технікум зелених насаджень в PSBiG
4. Технікум Будівельно-Геодезичний в PSBiG
5. Технікум економічний ZSE ім. А. і Ю. Vetterów
6. Технікум Економіко-Торгівельний центр в СС № 1
7. Технікум Їдальні-готелі в СС № 5
8. Технікум Енерго-інформаційний ZSE
9. Технікум Автомобільного транспорту
10. Технікум Транспортно-Комунікаційний ZST-K
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Поради для абітурієнтів:

Комментариев нет:

Отправить комментарий