вторник, 16 декабря 2014 г.

Рибні консерви в томаті по-домашньому

Рибні консерви в томаті по-домашньому



Домашні консерви рибні приготувати зовсім не складно. Для цього рецепта підійде простенька недорога рибка, але кінцевий результат незмінно радує смаком.




         Необхідно:

Риба - 1 кг
Морква - 300 г
Цибуля - 300 г
Помідори - 500 г
Оцет - 50 г
Масло рослинне - 6 ст. л.
Цукор - 2 ст. л. з гіркою
Сіль - 1 ст. л. з невеликою гіркою
Запашний перець, лавровий лист - кількість за бажанням

          Приготування:

  • У риби видалити голови і нутрощі. Я ще відрізала хвостики, але видаляти плавці вже зайві робота - як і в заводських консервах, кістки і плавники повністю розм'якшуються.
  • Отже, підготовлену рибу нарізати на невеликі шматочки приблизно 3 см довжиною для салаки, а кільку або дрібну мойву навпіл або залишити цілком.
  • Моркву натерти на крупній або дрібній тертці - за вашим бажанням.
  • Цибулю нарізати півкільцями або дрібніше.
  • Помідори подрібнити в блендері або м'ясорубці.
  • В томатну суміш додати сіль, цукор, оцет і масло.
  • Перемішати.
  • На дно каструлі налити кілька ложок томату, далі шарами викласти рибу, цибулю, моркву, спеції.
  • Між шарами поливати томатом, але залишити достатньо соусу, щоб верхній шар був томатний.

Поставити на дуже повільний вогонь і тушкувати під кришкою 3 години. Кипіння має бути практично непомітно. Якщо будете готувати в скороварці, то час зменшується до 1,5 годин.

Гарячу рибу розкласти в стерильні банки і закрити стерильними кришками. Зберігати краще в холодильнику. Я читала, що господині зберігають і по півроку, але я думаю, що краще в сезон закрити побільше натуральних помідорів і готувати рибку частіше, але зберігати поменше.

У будь-якому випадку, ви вирішите зробити це блюдо для зберігання або для вживання відразу ж, воно дуже смачне.

Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий