воскресенье, 7 декабря 2014 г.

Гурка - закарпатская колбаса

Гурка закарпатская колбаса. Рецепт приготовления


Гурка - це ковбаса, яка наповнена крупою, змішаної з приготованим дуже смачним фаршем з мови, м'яса, печінки, легенів, серця, шкварок, цибулі і приправ. Як правило, це рис, але може бути гречка і кукурудзяна крупа, в залежності від регіону. Традиційно його готують на Різдво, Великдень, Новий рік чи весілля. Вона виходить трохи темного кольору, але це ніяк не впливає на її смак. Я трохи змінила рецепт на свій смак. Наступного разу хочу приготувати її з курячих потрошки з яловичим язиком.


Компоненти:

Свинина (задняя часть с прослойкой сала) — 400 г
Печень свиная — 200 г
Язык свиной — 400 г
Сердце — 200 г
Легкое — 200 г
Бекон — 100 г
Рис — 1 стак.
Лук белый (большой) — 2 шт
Соль (морская по вкусу)
Перец черный (молотый по вкусу)
Базилик (сушеный) — 0,5 ч. л.
Молоко — 150 г
Кишки (около 2 метров)
Лавровый лист — 2 шт
Гвоздика — 2 шт
Перец душистый — 1 шт
Перец черный (горошком) — 10 шт
Помидор (для подачи) — 1 шт

Рецепт "Гурка-закарпатська ковбаса":
Гурка-закарпатська ковбаса інгредієнти М'ясо, язик, серце, печінка і легке помити. Відварити 1 годину.
Я міняю воду три рази після закипання і мою всі інгредієнти під проточною водою. В третій раз додаю у воду спеції, сіль і відварюю до готовності.

Гурка-закарпатська ковбаса інгредієнти Відварені інгредієнти остудити, нарізати на шматки.

Гурка-закарпатська ковбаса інгредієнти Склянку рису промити під проточною водою. Бульйон, в якому варилося м'ясо, процідити. Відварити рис в цьому бульйоні.

Гурка-закарпатська ковбаса інгредієнти Цибулю нарізати і обсмажити на оливковій олії до рум'яного кольору.

Гурка-закарпатська ковбаса інгредієнти Пропустити нарізані інгредієнти через м'ясорубку з великим решетом.
Так само пропустити через м'ясорубку цибулю, бекон (в оригіналі шкварки) і рис.

Гурка-закарпатська ковбаса інгредієнти Рис можна залишити і цілим. Фарш добре перемішати, посолити, поперчити, додати сушений базилік і, поступово додаючи молоко, добре перемішати фарш до однорідного стану.

Гурка-закарпатська ковбаса інгредієнти Череву промити під проточною водою, начинити за допомогою насадки. (Якщо залишите рис цілим, ні в якому разі не начиняйте череву щільно, вона може лопнути під час приготування.) Сформувати і перев'язати ковбаски. Я поклала їх в рукав для запікання і занурила у воду, нагріту до 85*, на 15 хвилин.
Потім коротко обсмажила на оливковій олії.
Подавала з гірчицею і свіжими овочами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий